Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایکنا»
2024-05-09@08:45:44 GMT

تحقق امت واحده از مقاصد شریعت است

تاریخ انتشار: ۵ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۲۰۱۳۴۳

تحقق امت واحده از مقاصد شریعت است

به گزارش خبرنگار ایکنا؛ کنفرانس بین‌المللی «ظرفیت‌های راهبردی آموزه‌های اسلام در تحقق همزیستی مسالمت‌آمیز» امروز، 5 تیر با حضور جمعی از اندیشمندان جهان اسلام و علاقه‌مندان در دانشگاه تهران برگزار شد.

حجت‌الاسلام والمسلمین سید ابوالحسن نواب، رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب، در این مراسم بیان کرد: در ابتدا باید در این مقطع خاص به معامله قرن اشاره کنم که تحقق پیدا نخواهد کرد، چون کسی به از بین رفتن فلسطین رای نمی‌دهد و هیچ کس قبله اول مسلمین را تقدیم دیگران نمی‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اورشلیم به معنای شهر صلاح و همزیستی بین ادیان است و باید شهر صلاح باقی بماند نه اینکه به دست صهیونیست‌ها باشد.

وی در ادامه تصریح کرد: بنابراین ما این معامله ننگین را که به قیمت فروش فلسطین است محکوم می‌کنیم و همینطور که «رنگ رخساره خبر می‌دهد از سر درون»، از این مسئله استقبالی نشد و مشخص شد که موفقیتی هم برای آن متصور نیست.

رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب در بخش دیگری از سخنان خود به آیه‌ای از قرآن اشاره و بیان کرد: خداوند می‌فرماید «إِنَّ هذِهِ أُمَّتُكُم أُمَّةً واحِدَةً وَأَنا رَبُّكُم فَاعبُدونِ»، البته اینجا دانشگاه و کلاس درس است و ما هم در خدمت اندیشمندان، علما و بزرگواران نکاتی را می‌گوییم و آن هم اینکه شاید بشود از این آیه استفاده کرد که امت واحده بودن، از مقاصد شریعت است و یکی از مقاصد شریعت که باید روی آن بحث شود همین مسئله امت واحده بودن است و اگر امت واحده بودن از مقاصد شریعت محسوب شد، دیگر هر چیزی که با این مقصد اختلاف داشت، علما هستند و می‌دانند که چطور باید آن را حل و فصل کنند. لذا شاید مفهوم آیه این باشد که مقصود شریعت امت واحده است، بنابراین باید با حفظ امت واحده حرکت کرد.

وی در ادامه به طرح سؤالاتی پرداخت و تصریح کرد: حال باید ببینیم که قرآن چقدر روی اختلاف حساس است و اختلاف را هم‌سنگ چه چیزی می‌داند؟ خداوند می‌فرماید اختلاف هم‌سنگ عذاب است چه اینکه فرمود «قُلْ هُوَ الْقَادِرُ عَلَى أَنْ يَبْعَثَ عَلَيْكُمْ عَذَابًا مِنْ فَوْقِكُمْ أَوْ مِنْ تَحْتِ أَرْجُلِكُمْ أَوْ يَلْبِسَكُمْ شِيَعًا»، می‌گوید عذاب از آسمان و زمین بر شما نازل شود یا اینکه شما به اختلاف بیفتید هر دو یکسان هستند، بنابراین اختلاف و تفرقه هم‌سنگ عذاب است، یعنی از آسمان و زمین برای شما یا عذاب یا اختلاف آید تفاوتی ندارد.

نواب بیان کرد: نکته دیگر نیز مربوط به داستان حضرت موسی(ع) است. وقتی که ایشان به کوه طور رفت و پیروانش رو به گوساله‌پرستی آوردند، نه اینکه هارون متوجه گوساله‌پرستی نبوده باشد و یا اینکه نمی‌دانست گوساله‌پرستی چقدر بد است، بلکه قضیه اینطور بود که او ترسید و در آیه دارد که «إِنِّي خَشِيتُ أَنْ تَقُولَ فَرَّقْتَ بَيْنَ بَنِي إِسْرَائِيلَ». یعنی هارون، بین گوساله‌پرستی و اختلاف متحیر مانده بود که کدام را انتخاب کند. او به موسی(ع) گفت من ترسیدم که وقتی تو از طور برگشتی، بگویی که تو میان امت بنی اسرائیل تفرقه انداختی. بنابراین ارزیابی اختلاف در قرآن به این صورت است و چنین وضعیتی دارد.

وی در ادامه تصریح کرد: بنابراین اختلاف چیز ارزانی نیست، یا عذاب است یا اختلاف و این دو در ردیف هم هستند و ترس هارون نیز این بود که شاید گوساله‌پرستی درمان داشته باشد اما چیزی که نشود به این سادگی درمانش کرد تفرقه است.

نواب در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اهمیت این کنفرانش بیان کرد: ما چه بخواهیم و چه نخواهیم، 25 درصد جمعیت جهانی هستیم و جمعیت مسلمانان 25 درصد جمعیت کل جهان است. بنابراین با 75 درصد جمعیتی رو‌به‌رو هستیم که در عقیده با ما یکسان نیستند اما به قول علی(ع) که به مالک توصیه کرد و فرمود «إمّا أَخٌ لَک فی الدِّینِ أَو نَظیرٌ لَک فی الخَلقِ»، اینها برادران ما هستند.

رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب تصریح کرد: لذا این همزادان ما در خلقت، یعنی 75 درصد جمعیت دنیا، مانند ما فکر نمی‌کنند اما سؤال اینجا است که باید با اینها چه نوعی برخوردی داشت؟ بنده 25 سال است که روی این مسئله تفکر می‌کنم و هرچه فکر کردم دیدم که ما جز این چهار راهی که عرض می‌کنم راه دیگری پیش رویمان نیست.

نواب در ادامه افزود: یا باید با آنها بجنگیم که اصلا کار دستی نیست و تکلیف ما نیست که با بقیه بجنگیم. راه دوم در مواجهه با این 75 درصد از مردم دنیا این است که تسلیم آنها شویم که در این صورت دیگر ما باقی نخواهیم ماند چراکه معتقدیم «ان الحیاه عقیده و جهاد» و زمانی که عقیده‌ای نباشد حیاتی هم نیست. راه سوم نیز قطع ارتباط است که نه بجنگیم و نه تسلیم شویم، بلکه ارتباط خود را با آنها قطع کنیم.

وی با اشاره به راه چهارم گفت: اما راه چهارم این است که با آنها زندگی کنیم همچنان که خداوند می‌فرماید «ادعُ إِلى سَبيلِ رَبِّكَ بِالحِكمَةِ وَالمَوعِظَةِ الحَسَنَةِ وَجادِلهُم بِالَّتي هِيَ أَحسَنُ إِنَّ رَبَّكَ هُوَ أَعلَمُ بِمَن ضَلَّ عَن سَبيلِهِ وَهُوَ أَعلَمُ بِالمُهتَدينَ». لذا باید با یکدیگر زندگی و همکاری کنیم و خط مشی قرآن که به ما ارائه کرده این است که فرمود «إِنَّ الَّذِينَ آمَنُوا وَ الَّذِينَ هادُوا وَ النَّصارى‌ وَ الصَّابِئِينَ مَنْ آمَنَ بِاللَّهِ وَ الْيَوْمِ الْآخِرِ وَ عَمِلَ صالِحاً فَلَهُمْ أَجْرُهُمْ عِنْدَ رَبِّهِمْ وَ لا خَوْفٌ عَلَيْهِمْ وَ لا هُمْ يَحْزَنُونَ‌». شهید مطهری میز می‌گفت 80 درصد این کشیش‌ها به بهشت می‌روند، چون هیچ کدام با اینکه مخالفت کنند با ادیان دیگر مخالفت می‌کنند، به صورت عامدانه مسیحی نشده‌اند. اینها تربیتشان این بوده و مسیرشان اینطور بوده است، لذا اسلام راه را برای ما هموار کرده است و گفته با دیگران زندگی کنید.

نواب در انتهای سخنان خود گفت: امام علی(ع) فرمود شنیدم خلخال از پای یک زن یهودی درآورده‌اند و اگر انسان بر این غصه بمیرد حق دارد. ما ایرانیان مفتخر به همزیستی مسالمت‌آمیز با ادیان هستیم و پادشاهان ایران نیز با هیچ دینی سر جنگ نداشته‌اند.

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری قرآن اندیشه ادیان مذاهب اسلام دین معامله قرن اورشلیم قدس کنفرانس ظرفیت مسالمت آمیز اسلام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۲۰۱۳۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آرایش سیاسی مجلس جدید چشم‌به‌راه مشارکت مردم است

فعال سیاسی اصولگرا بر مشارکت در مرحله دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی تاکید کرد و گفت: باید کار نیمه‌تمام را تمام کنیم و آرایش سیاسی مجلس را با انتخاب ۴۵ نماینده باقی‌مانده تکمیل کنیم تا مجلسی با پشتوانه مردمی قوی و در عین حال کارآمد داشته باشیم.

حسین کنعانی‌مقدم در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا، درباره میزان مشارکت در دور دوم دوازدهمین انتخابات مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: با توجه به تجربه مرحله دوم انتخابات‌های گذشته، به‌طور طبیعی با کاهش مشارکت روبه‌رو خواهیم بود، چرا که معمولاً در مرحله دوم انتخابات‌، انگیزه مردم برای حضور اندکی کمتر می‌شود.

وی با اشاره به حضور فهرست‌های انتخاباتی در این مرحله افزود: با توجه به وجود فهرست‌های انتخاباتی متعددی که می‌توانند تعداد رأی مناسبی داشته باشند و به این واسطه، رأی بیشتری را وارد انتخابات کنند، انتظار می‌رود حد معمولی از مشارکت را داشته باشیم.

فعال سیاسی اصولگرا تاکید کرد: همواره گفته‌اند کار را کسی کرد که تمام کرد، بنابراین در انتخاب هم باید کار نیمه‌تمام را تمام کنیم و آرایش سیاسی مجلس را با انتخاب ۴۵ نماینده باقی‌مانده تکمیل کنیم تا مجلسی با پشتوانه مردمی قوی و در عین حال کارآمد داشته باشیم.

وی با اشاره به آرایش سیاسی نمایندگان منتخب فعلی که بیشتر از طیف اصولگرایان هستند، یادآور شد: اصولگرایان در اصول اختلاف ندارند و همه متعهد به آرمان‌های انقلاب و تبعیت از امام (ره) و رهبری هستند، اما خط مشی‌های سیاسی مختلفی دارند.

کنعانی‌مقدم با بیان اینکه سلایق مختلف سیاسی با مشی‌های مختلف به مجلس ورود کرده‌اند، خاطرنشان کرد: تا زمانی که احزاب بین مشی‌های سیاسی اختلاف نداشته باشند، همه‌چیز خوب است اما اگر اختلافات سیاسی منجر به نزاع‌های سیاسی شود و به‌تبع موجب کارشکنی، اختلاف و ناامیدی شود، باید جلوی آن را گرفت.

وی تاکید کرد: نباید عده‌ای پس از انتخاب شدن، از جناح سیاسی خود سوءاستفاده و ناامیدی را بین مردم تزریق کنند.

کد خبر 750579

دیگر خبرها

  • سروری‌مجد: الگوی تقریب مذاهب و ادیان دانشگاه آزاد الگوی جهانی است
  • تحقق ۶۷ مصوبه سفر اول رییس جمهور به مرکزی
  • هم اندیشی ادیان و مسئله غزه
  • نبض گردشگری اروپا در دست چینی‌ها
  • تدوین نقشه راه معدنی برای تحقق حکمرانی اقتصادی در مازندران
  • دانشگاه ادیان و مذاهب با ۳۲۳عنوان به نمایشگاه کتاب می‌آید
  • بیش از ۲۳۹ هزار میلیارد ریال سرمایه‌گذاری غیردولتی در بنادر کشور تحقق یافت
  • آرایش سیاسی مجلس جدید چشم‌به‌راه مشارکت مردم است
  • سازش در مزرعه به همت شورای حل اختلاف استان یزد
  • ۸۲ درصد میانگین بارندگی استان بوشهر تحقق یافت